عنوان: سامانه ارزیابی عملکرد مدیران و کارکنان

زمان بهره‌برداری: نیمه اول سال 1397

مجری (گروه): معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه - مدیریت منابع انسانی واحد ارزشیابی

گروه هدف: کلیه مستخدمین غیرهیأت علمی دانشگاه اعم از رسمی، رسمی آزمایشی ، پیمانی، پزشک خانواده ، طرحی، ضریب کا و کلیه کارکنان قراردادی )قرارداد کار معین، مشاغل کارگری (و مامورین که در دوره ارزیابی حداقل شش ماه به خدمت اشتغال داشته‌اند.

شرح :

در یک سازمان هر فرد برای پیشرفت و نیل به اهداف تعیین شده شغلی نیاز به آگاهی از موقعیت خود دارد. این آگاهی موجب می شود که او از نقاط قوت و ضعف عملکرد و رفتار خود مطلع گردد و تمهیدات لازم را برای اثر بخشی بیشتر کوششهایش به کار برد. سازمانها نیز به شناخت کارایی کارکنان خود نیاز دارند تا بر اساس آن وضعیت نیروی انسانی خود را بهبود بخشند و بدین طریق بر حجم تولید و ارائه خدمات خود بیفزایند و در روند حرکتهای خود ، تحولات مثبت ایجاد کنند.

ارزیابی عملکرد کارکنان ابزاری است که سازمان ها و کارکنان را در تأمین این نیازها کمک می کند که اگر این ابزار به خوبی طراحی گردد و به نحو صحیح مورد استفاده قرار گیرد، وسیله مناسبی برای تشویق ، آموزش ، بهسازی و بعضاً تنبیه کارکنان خواهد بود.

ارزیابی عملکرد به‌عنوان یک ارزیابی دوره‌ای، رسمی و اغلب مکتوب از عملکرد شغلی کارکنان است، که به‌منظور دستیابی به اهداف مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد. شناخت کارکنان ساعی و اعطای پاداش به آن‌ها، ایجاد انگیزه برای بهبود عملکرد آنان و سایر کارکنان، ازجمله علل اصلی ارزیابی عملکرد می‌باشد. هدف اصلی از ارزیابی عملکرد این است که اطلاعات ضروری درباره نیروهای شاغل در سازمان جمع‌آوری و در دسترس مدیران قرار گیرد تا آن‌ها بتوانند تصمیمات بجا و لازم را در جهت ارتقاء کمی و کیفی کارکنان اتخاذ نمایند.

لذا دستگاههای اجرایی موظف هستند هر سال شایستگی کارکنان خود را طی فرآیندی منظم و مستمر، مورد بررسی و ارزیابی قرار داده و نتایج آن را در تصمیمات اداری مربوط به آنان در زمینه های : تمدید قرارداد، انتقال ، انتصاب، ارتقاء رتبه، ارتقاء شغلی، اعطای طبقه و آموزش و... مورد استفاده قرار دهند.

در راستای اجرای بهینه فرایند ارزیابی عملکرد کارکنان ، ارزیابی کننده موظف است در آغاز دوره ارزیابی ، حدود انتظارت خود را در چارچوب وظایف شغلی و شرح وظایف ، به ارزیابی شونده اعلام نماید و به منظور آگاهی از کیفیت و میزان تلاش و کوشش ارزیابی شونده در انجام وظایف شغلی محوله ، عملکرد وی را به طور مستمر و به دقت مورد بررسی قرار داده و تدابیری برای تقویت عملکرد و اقداماتی را نیز برای اصلاح و بهبود عملکرد در طول دوره ارزیابی به عمل آورد و همچنین ارزیابی کننده در طول دوره ارزیابی نظر همکاران و مراجعان را در مورد عملکرد و رفتار ارزیابی شونده اخذ و در پایان دوره مورد بهره برداری قرار دهد .

ارزیابی‌شونده موظف است در ابتدای دوره ارزیابی با هماهنگی ارزیابی‌کننده فرم موافقت‌نامه عملکرد (حدود انتظارات و وظایفی که در طول دوره ارزیابی بر عهده ارزیابی‌شونده است ) را تکمیل و برای ارزیابی‌کننده ارسال نماید. فرم موافقت‌نامه به‌صورت مشارکتی بین ارزیابی‌کننده و ارزیابی‌شونده تکمیل می‌شود. ضمناً چنانچه حدود انتظارات موردتوافق ارزیابی‌شونده نباشد تا یک‌بار می‌تواند اعتراض نماید و اگر موردقبول واقع نشد، نظر ارزیابی‌کننده نافذ خواهد بود.

- کارمندانی که از تکمیل فرم موافقت‌نامه در موعد مقرر امتناع ورزد ارزیابی‌کننده مربوطه موظف است پس از کسر حداقل 40 درصد امتیاز شاخص‌های اختصاصی (20 امتیاز ) نسبت به تکمیل فرم موافقت نامه ارزیابی‌شونده اقدام نموده و فرایند ارزیابی را کامل نماید.

ارزیابی شونده در پایان دوره ارزیابی موظف است پس از اعلام اداره ارزیابی عملکرد کارکنان نسبت به تکمیل فرم ارزیابی عملکرد در سامانه و بارگزاری مدارک و مستندات مورد نیاز اقدام و جهت تایید به رابط ارزیابی عملکرد واحد مربوطه ارسال نماید .

پس از بررسی مدارک و مستندات توسط رابط ، ارزیابی کننده براساس نتایج ارزیابی بعمل آمده در طول دوره ، شاخصهای مندرج در فرم و حدود انتظارات تعیین شده و مدارک ارائه شده از سوی ارزیابی شونده و عملکرد و رفتار وی را مورد ارزیابی قرار می دهد در نتیجه پس از تائید فرم توسط تائید کننده ، فرم مربوطه به رویت ارزیابی شونده رسیده و درخصوص تائید و امضای فرم اقدام می نماید.

اهداف و مزایا:

- افزایش سرعت ارزیابی کارکنان

- تجمیع اطلاعات

- امکان گزارش گیری های مدیریتی سریع و یکپارچه

- ثبت عملکردهای مثبت و منفی کارمند در سامانه

فرآیند در یک نگاه

فرم در یک نگاه

سولات متداول